Loin Des Hommes

Loin Des Hommes

Datum/Tijd
26 februari 2016 om 20:00 uur


Frans koloniaal Algerije, 1954. Het is het geboorteland van de Franse schrijver-filosoof Albert Camus, de auteur van het korte verhaal L’Hôte (De gast) uit 1954, waarop regisseur David Oelhoffen zijn scenario baseerde. Met Viggo Mortensen, Reda Kateb en Djemel Barek.

De Algerijnse moordenaar Mohamed wordt vastgebonden afgeleverd bij Daru, een onderwijzer die in Algerije geboren is uit Spaanse ouders. Hij moet deze Mohamed over het Atlasgebergte afleveren bij een veraf gelegen rechtbank. Hij begint met tegenzin aan de tocht, want het betekent dat hij zijn in the middle of nowhere-schooltje moet achterlaten. In een heuse western, maar dan in Noord-Afrika, trekken de twee mannen, begeleid door de atmosferische klanken van componisten Nick Cave en Warren Ellis, met moeite door de Algerijnse woestijn. Geteisterd door slecht weer en gevechten tussen revolutionairen en kolonisten. Ook worden ze nog eens achtervolgd door dorpelingen die de gevangene volgens eigen bloedwetten willen berechten. Onvermijdelijk trekken de twee naar elkaar toe.

Filmkrant:
De wetten van eer, wraak, menselijkheid en samenleving kruisen elkaars wegen in het Algerijnse Atlasgebergte tegen de achtergrond van de Onafhankelijkheidsoorlog in de existentialistische thriller Loin des hommes.

Telegraaf:
Een puik gemaakte western.